Γενικά

Κακοκαιρία Μήδεια: Δεύτερος νεκρός, ένας 80χρονος στην Εύβοια

Σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας ένας 80χρονος με αναπνευστικά προβλήματα που είχε κάνει έκκληση για βοήθεια κατέληξε μόνος στο σπίτι του περιμένοντας για βοήθεια.

Σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας ένας 80χρονος με αναπνευστικά προβλήματα που είχε κάνει έκκληση για βοήθεια κατέληξε μόνος στο σπίτι του περιμένοντας για βοήθεια.

Δυστυχώς η χώρα θρηνεί κι ανθρώπινες ζωές από την επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια. Στην Κρήτη ένας κτηνοτρόφος εγκλωβίστηκε από τον χιονιά στο Οροπέδιο Λασιθίου και φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή στα 56 του χρόνια, ενώ σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας ένας 80χρονος με αναπνευστικά προβλήματα που είχε κάνει έκκληση για βοήθεια κατέληξε μόνος στο σπίτι του περιμένοντας για βοήθεια…

Στο χωριό Τρουπί της Εύβοιας, όπου διέμενε ο άτυχος 80χρονος δεν κατέστη δυνατόν να μεταβεί από χθες βοήθεια, παρά τις εκκλήσεις του. Ο νεκρός αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν υποστήριξη της αναπνοής του από μπουκάλα οξυγόνου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τη Δευτέρα υπήρχε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα και δυστυχώς ο 80χρονος δεν είχε και γεννήτρια.

Πυροσβέστες και στελέχη της πολιτικής προστασίας Εύβοιας προσπαθούσαν από τη Δευτέρα να προσεγγίσουν το χωριό αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά μόνο σήμερα, Τρίτη, με τους διασώστες να εντοπίζουν δυστυχώς νεκρό τον άτυχο ηλικιωμένο.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου νεκρός κτηνοτρόφος

Ενας κτηνοτρόφος στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Καμινάκι που βρίσκεται στο Οροπεδίου Λασιθίου πήγε να ταΐσει τα ζώα του, ωστόσο, εγκλωβίστηκε από τον χιονιά και φαίνεται πως κατέληξε.

Για τον απεγκλωβισμό του υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ, όμως όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο κτηνοτρόφος έχει εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του και είναι νεκρός, πιθανώς από καρδιακή ανακοπή.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης. Oπως μετέδωσε η ΕΡΤ γύρω στις 9.30 το πρωί ο γιος του 56χρονου ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής από το Τζερμιάδων πλησίασε με δύο οχήματα και 5 υπαλλήλους το ποιμνιοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Οι πυροσβέστες, μάλιστα, χρειάστηκε να καλύψουν μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button