Γενικά

Κούγιας: Αναξιόπιστη η 40χρονη μάρτυρας – Θα καταθέσουμε μηνύσεις κατά των καταγγελόντων

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Αλέξης Κούγιας παρουσίασε τους λόγους, για τους οποίους προχώρησε στην αίτηση ακυρότητας των κατηγοριών που βαραίνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Αλέξης Κούγιας παρουσίασε τους λόγους, για τους οποίους προχώρησε στην αίτηση ακυρότητας των κατηγοριών που βαραίνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός ποινικολόγος επιχείρησε να αποδομήσει μία προς μία τις βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του εντολέα του, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν καν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων που περιγράφονται.

Αναφορικά με την 40χρονη, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για αναξιόπιστη μάρτυρα, της οποίας η κατάθεση είναι ελλιπής. «Από το περιεχόμενο της καταθέσεως προκύπτει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των δύο νεαρών». Μάλιστα, η 40χρονη η οποία διατηρούσε σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται να είχε εμμονική στάση απέναντί του, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

«Μάρτυρας κλειδί είναι αυτός που μέσω της μαρτυρίας του αποδεικνύονται ή μη κάποιες πράξεις», σημείωσε ο κ. Κούγιας και τόνισε ότι για τις πράξεις που κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης από τους δύο καταγγέλλοντες, «η συγκεκριμένη μάρτυρας δεν λέει τίποτα».

Σχετικά με το αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας που κατατέθηκε το πρωί, ο συνήγορος του σκηνοθέτη σημείωσε ότι αυτό πηγάζει από τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν στην προανακριτική διαδικασία.

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν κλήθηκε ποτέ από τη δικαιοσύνη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται, ενώ «δεν υπήρχαν πουθενά οι εξηγήσεις του» στη δικογραφία. «Αφού δεν τον κάλεσαν να πει την άποψή του, πώς άσκησαν ποινική δίωξη».

«Εάν το αίτημα ακύρωσης απορριφθεί, προχωράει η απολογία»

Επιπλέον, το επιχείρημα της φυγής του σκηνοθέτη καταρρίπτεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών, λέγοντας ότι είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, κάτι που ακυρώνει και το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του.

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως αν τελικά αύριο, που έχει προγραμματιστεί η απολογία του σκηνοθέτη, δεν γίνει δεκτό το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας, θα προχωρήσει κανονικά η απολογία.

Εκτός της απολογίας, η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη θα καταθέσει και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και για ψευδή καταμήνυση κατά των δύο καταγγελλόντων, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία «όλα είναι ψέματα».

«Αύριο θα καταθέσουμε μήνυση εις βάρος των δύο ανθρώπων και όσων όλο το χρονικό διάστημα έλεγαν αυτά που έλεγαν εις βάρος του», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

πηγή: reader.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button