Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η ρήτρα του Νάγκι και πως σχεδιάζει ο Παναθηναϊκός να τον αγοράσει το καλοκαίρι

Το να βρει μία ομάδα έναν (πολύ) καλό ποδοσφαιριστή που να «κουμπώνει» ακριβώς στα αγωνιστικά «θέλω» της, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου -όπου το εύρος των επιλογών στην αγορά είναι ούτως ή άλλως περιορισμένο- είναι πάντα, από πολύ δύσκολο, έως σπάνιο...

Το να βρεθεί ένας παίκτης που να συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω και να προσαρμοστεί μάλιστα σε χρόνο… dt στη νέα ομάδα του, αυτό μοιάζει πια με τον… πρώτο αριθμό του λαχείου.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως βρήκε ένα τέτοιο «λαχείο», από τα μέσα του περασμένου Γενάρη, στο πρόσωπο του Ούγγρου εξτρέμ Ντομινίκ Νάγκι (ή Νατζ όπως τόνισε κι ο ίδιος πως προφέρεται το όνομά του στα ουγγρικά) κι έχει ήδη αρχίσει να το… εξαργυρώνει λίγο-λίγο, αγώνα με τον αγώνα, προετοιμάζοντας στο βάθος το έδαφος, για να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Αθήνας από το προσεχές καλοκαίρι κι έπειτα.

Κάτι που είναι ξεκάθαρο πως θέλει από τώρα σαν… τρελός κι ο ίδιος ο Νάγκι, καθώς δεν θέλει πια ούτε να ακούει για τη Λέγκια Βαρσοβίας και για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολωνική ομάδα, με την οποία ωστόσο δεσμεύεται με άλλον ένα χρόνο συμβολαίου.

Μετά από μία δύσκολη τριετία στη Βαρσοβία -με μοναδικό «διάλειμμα» τον εξάμηνο δανεισμό του στη Φερεντσβάρος τον Φεβρουάριο του 2018- ο Παναθηναϊκός προσέφερε στον 24χρονο μεσοεπιθετικό την ευκαιρία που έψαχνε για να «ξεφύγει» από τη Λέγκια, όπου είχε τεθεί στο περιθώριο από τις αρχές της εφετινής σεζόν.

Και γι’ αυτό έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, τόσο για να προχωρήσει το deal του δανεισμού στους «πράσινους» με οψιόν αγοράς (ειδικά όταν η υπόθεση έδειχνε να κολλάει), όσο και για να «μπει» στο κλίμα της ομάδας, από τις πρώτες μέρες του στο «Γ. Καλαφάτης», δουλεύοντας στα… κόκκινα για να καλύψει το χαμένο έδαφος σε ρυθμό, ένταση και φυσική κατάσταση λόγω της απραξίας του. Έχοντας μέσα του την ελπίδα, πως μέσα από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην εθνική Ουγγαρίας και να διεκδικήσει στα μπαράζ τη συμμετοχή του στα τελικά του Euro 2020.

Ο βαθμός προσαρμογής του, όχι μόνο στις αγωνιστικές απαιτήσεις, τον τρόπο παιχνιδιού και τα «θέλω» του Γιώργου Δώνη, αλλά συνολικά στην καθημερινότητα της ομάδας, είναι εντυπωσιακός. «Λες και είναι μαζί μας εδώ και δύο χρόνια…» ήταν η ατάκα μέλους του «τριφυλλιού» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον Ούγγρο εξτρέμ, ο οποίος έχει προλάβει μέσα σε 20 μέρες να γίνει πολύ αγαπητός εντός των «πράσινων» αποδυτηρίων. Και να γίνει «Έλληνας» σε… όλα του. Από τον… φρέντο εσπρέσο που έμαθε και αγάπησε μεμιάς στο Κορωπί και στις βόλτες στα νότια προάστια με τους νέους συμπαίκτες του, μέχρι την άνετη «συμμετοχή» του στις πλάκες και τις συζητήσεις εντός των αποδυτηρίων.

Στο γήπεδο ωστόσο, ξεχειλίζει από σοβαρότητα κι ο Δώνης έχει κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένος μαζί του. Για τη θέλησή του μέσα στους αγώνες, αλλά και την τακτική συνέπεια και συμπεριφορά του. Με αποκορύφωμα το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (2/2) με τον ΠΑΟΚ, όπου κάλυψε υποδειγματικά (και με σπάνια τακτική αφοσίωση για εξτρέμ) το πεδίο στα δεξιά μπροστά από τον Γιόχανσον, «εξαφανίζοντας» μαζί με τον Σουηδό τη… δύναμη πυρός που συγκροτούν στην αριστερή πλευρά του δικεφάλου του Βορρά οι Γιαννούλης και Βιεϊρίνια.

Το επιβεβαιώνουν όλο αυτό σε απόλυτο βαθμό και τα 12.400 μέτρα (!) που κάλυψε στα 96 λεπτά του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ ο Μαγυάρος εξτρέμ, όντας ο πρώτος παίκτης του γηπέδου (κι από τις δύο ομάδες) σε τρεξίματα.

Απολύτως λογικές λοιπόν και οι σκέψεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τη… μονιμοποίηση του Νάγκι στο «πράσινο» ρόστερ για τα επόμενα χρόνια, καθώς έχει όλο το «πακέτο» για τον εξτρέμ που έψαχνε και δεν έβρισκε η ομάδα την τελευταία διετία.

Τα δε, δεδομένα της υπόθεσης και της ρήτρας εξαγοράς του από τη Λέγκια, δεν μοιάζουν… απλησίαστα, ακόμη και γι’ αυτή την «έκδοση» του Παναθηναϊκού που δεν έχει βγει ακόμη ολοκληρωτικά από το ποδοσφαιρικό «μνημόνιο» στο οποίο περιήλθε από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τα τρία σημεία «κλειδιά» της οψιόν

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκαλύπτει σήμερα (4/2) το ακριβές ποσό του buy-out που μπήκε στις υπογραφές της 14ης Ιανουαρίου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τους Πολωνούς για τον δανεισμό του Νάγκι, όλες τις λεπτομέρειες και τα tips του αρχικού deal και το πώς σκοπεύουν να κινηθούν οι «πράσινοι» για να κάνουν δικό τους 100% τον διεθνή Ούγγρο μεσοεπιθετικό.

-Η Λέγκια είχε οριοθετήσει αρχικά το «ταμπελάκι» πώλησης του Νάγκι στο 1,5 εκατ. € , θέλοντας να υπερκαλύψει το ποσό του 1 εκατ. € που είχε δώσει πριν 3 χρόνια για να τον αποκτήσει από τη Φερεντσβάρος. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε αγοραστής και μπήκε σε πρώτο πλάνο ο Παναθηναϊκός, οι αξιώσεις των Πολωνών έπεσαν στο 1 εκατ. € . Εντέλει, η πίεση της πλευράς του παίκτη, αλλά και του Τσάβι Ρόκα, έφεραν τη συμφωνία πιο κοντά στα «μέτρα» του Παναθηναϊκού. Η οψιόν αγοράς του Νάγκι ορίστηκε εντέλει στις 700.000 € κι από εκεί και πέρα έχουν προβλεφθεί άλλα δύο μπόνους, από 100.000 € το καθένα, εάν ο Μαγυάρος πιάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών με το «τριφύλλι» και κάποιους άλλους στόχους.

-Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Νάγκι έως την 31η Μαΐου. Από εκεί και πέρα, εάν περάσει η συγκεκριμένη ημερομηνία χάνει το πλεονέκτημα, αλλά και το συγκεκριμένο ύψος της ρήτρας.

-Έτερη, πολύ σημαντική, λεπτομέρεια: Εφόσον ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Νάγκι ως το τέλος της άνοιξης, ενεργοποιείται αυτόματα και η συμφωνία που έχει κάνει ήδη ο Παναθηναϊκός με τον Ούγγρο εξτρέμ για 3ετές συμβόλαιο (ήτοι έως τον Ιούνιο του 2023) κι απολαβές που προσεγγίζουν τις 300.000 € μαζί με τα μπόνους.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, οι «πράσινοι» έχουν ένα πολύ σημαντικό «όπλο» για να φτάσουν μέχρι τέλους το deal, προσαρμοσμένο στους δικούς τους «όρους». Τον ίδιο τον… παίκτη. Αν ήταν στο χέρι του Νάγκι, θα υπέγραφε από τώρα και με τα δύο… χέρια. Καθώς εκτός όλων των άλλων, εδώ και λίγες ημέρες έχει μαζί του στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου και τον Καρλίτος, με τον οποίο είναι «κολλητοί» από το 2018 όταν έγιναν συμπαίκτες στη Λέγκια. Όλα όμως (θα) πρέπει να γίνουν όπως πρέπει, την ώρα που πρέπει…

Το ποσό των 700.000 € στη ρήτρα του Ούγγρου δεν είναι σε καμία περίπτωση επιπέδου Ανουάρ, όπου η οψιόν ορίστηκε στην απλησίαστη οψιόν των 4 εκατ. € , αλλά απ’ την άλλη δεν είναι «μικρό».

Οι πληροφορίες από τα… ενδότερα του «τριφυλλιού» θεωρούν δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βάλει και μία άλλη παράμετρο στη διαπραγμάτευση με τη Λέγκια: Να «σπάσει» το ποσό των 700.000 € σε δύο ή τρεις δόσεις, για να γίνει πιο εύκολη η πληρωμή του προς τους Πολωνούς. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα πιέσει τόσο ο παίκτης, όσο κι ο ατζέντης του, ο οποίος έχει τα «περάσματά» του εντός της διοίκησης της Λέγκια.

Κι αν βρεθεί η τελική φόρμουλα, η παραμονή του 24χρονου εξτρέμ στον Παναθηναϊκό (και) μετά το καλοκαίρι, θα μοιάζει σχεδόν δεδομένη…

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ / AΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button