FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Και κέρδισε… και ικανοποίησε!

Μπορεί να ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, όμως ο ΠΑΣ Λαμία έδειξε αρκετά καλά στοιχεία μετά από καιρό και κατάφερε και πήρε τη νίκη απέναντι στον Απόλλων Λάρισας. Αρκετές αλλαγές από τον Μάκη Χάβο, ντεμπούτο για Καραμάνο, Μαστούρ και Σκόνδρα.

Τη νίκη με 1-3 σκορ πήρε ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος έδωσε φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλων Λάρισας, εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικής Ελλάδος και Nations League.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έβαλε τρία ωραία γκολ, με τους Χερόνιμο Μπαράλες, Ελίνι Δημούτσο και τον Εβγκέν Μπούτνικ να χρίζονται σκόρερ.

Ανεπίσημο ντεμπούτο έκαναν σήμερα στον αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με τον Απόλλων Λάρισας, οι Χακίμ Μαστούρ, Τάσος Καραμάνος και Γιάννης Σκόνδρας οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Μάκη Χάβο.

Το ματς: 

Πρώτο ημίχρονο

Πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι για τον Απόλλων Λάρισας, όταν μόλις στο 4΄ ο Λουκάο πέρασε εύκολα τον Αντέτζο όμως ο Σαράνοφ κατάφερε και ανέκοψε τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Μαρκολίνο έδιωξε εκ νέου ο Σέρβος γκολκίπερ.

Η πρώτη επίθεση της Λαμίας ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως ήταν ως μη γενόμενη καθώς μπορεί ο Καραμάνος να έβγαλε επκπληκτική κάθετη πάσα όμως ο Μπαράλες ξεκίνησε από θέση οφ-σάιντ.

Μία ακόμη ευκαιρία για τον γηπεδούχο Απόλλων, μόλις στο 11΄ όταν ο Κουρτεσιώτης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ριμπερί αλλά το απευθείας σουτ του Γάλλου επιθετικού πέρασε άουτ.

Μόλις στο 21΄η ο Μαρσέλο Τροϊζι έκανε την πρώτη του αλλαγή. Ο Στίβεν Ριμπερί πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Καμπέρης. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής και αδερφός του γνωστού σε όλους Φρανκ Ριμπερί δεν ήταν κανονικά στην αποστολή της ομάδας από τη Λάρισα, αλλά τελικά αγωνίστηκε ως βασικός αλλά μόλις για 20 λεπτά.

Ο Απόλλων έδειχνε να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΣ και στο 23΄έχασε μία ακόμη ευκαιρία. Ο Κουρτεσιώτης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σαράνοφ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Από τον κόρνερ δεν είχαμε κάποια καλή φάση, μιας και ο Σέρβος τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόρε τη μπάλα.

Η αλλαγή συστήματος από τον Χάβο στον ΠΑΣ Λαμία, ήταν εμφανής εντός αγωνιστικού χώρου, με τους ποδοσφαιριστές της «κυανόλευκης» ομάδας να προσπαθούν να βρους τους αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο.

Στο 28΄ Μπαράλες εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Απόλλων, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.

Ο Τασιούλης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, περνώντας δύο ποδοσφαιριστές της Λαμίας, έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Παρόλο αυτά, η Λαμία δεν μπορούσε να μην σκοράρει ούτε σε αυτό το παιχνίδι και το γκολ ήρθε πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Χερόνιμο Μπαράλες άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΣ, έστω και σε φιλικό παιχνίδι.

Ο Μπλάζιτς έβγαλε μπροστά την ομάδα του, τραβήχτηκε προς τα αριστερά παίρνοντας μαζί του και την αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα όταν έβγαλε τη σέντρα στον Μπαράλες αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1, στο 35΄.

Λίγα λεπτά μετά η ομάδα του Μάκη Χάβου έχασε μία τεράστια ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της. Ο Μπαράλες έφυγε στην κόντρα, έβγαλε ωραία πάσα στον Μαστούρ ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοντογλίδη, ο οποίος δυστυχώς τον κέρδισε.

Στο 38΄η ομάδα της Λάρισας έχασε μία ακόμη ευκαιρία, αλλά το φάουλ του Μαρκολίνο κόντραρε στο πρόσωπο του Μπαράλες, που είχε στηθεί στο τείχος για την ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να κρατάει αυτό το 0-1 και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ. Λίγες και καλες στιγμές είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλων να έχει τις περισσότερες αλλά τη Λαμία να έχει το γκολ.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τον ΠΑΣ Λαμία με 4 αλλαγές, καθώς εκτός πέρασαν οι Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βασιλαντωνόπουλος και Καραμάνος και μέσα πέρασαν οι Σκόνδρας, Επστάιν, Ασίγκμπα και Καρυπίδης. Επίσης, είχαμε και αλλαγή τερματοφύλακα με τον Μελίσσα να περνάει εντός και τον Σαράνοφ εκτός.

Μόλις στο 47΄ο Μπαράλες έχασε μία ακόμη ευκαιρία, καθώς η κεφαλιά που έκανε μετά από τη σέντρα του Επστάιν πέρασε άουτ.

Δεν ξεκίνησε καλά-καλά το δεύτερο ημίχρονο και ο Απόλλων Λάρισας έφερε το ματς στα ίσια, στο 48΄Ο Τασιούλης έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μαρκολίνο ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-1.

Αμέσως μετά το γκολ του Απόλλων, ο Επστάιν έχασε μία καλή ευκαιρία για τη Λαμία, αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από ατομική ενέργεια πέρασε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΣ Λαμία απείλησε ξανά. Μετά από φάση διαρκείας ο Καραγκούνης έστρωσε για τον Επστάιν ο οποίος σούταρε με το δεξί με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Κοντογλίδη, να του λέει «όχι».

Μετά τις αλλαγές του 2ου ημιχρόνου, ο Χάβος πέρασε τον Καραγκούνη ως δεκάρι πίσω από τον Μπαράλες, ενώ αριστερά είχε τον Μαστούρ και δεξιά τον Επστάιν στο 4-4-1-1.

Στο 55΄η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-2. Ο Μπλάζιτς έβγαλε τρομερή κάθετη στον Καρααγκούνη, ο οποίος έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να κρεμάσει τον Μάντζαρη με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Απίστευτη φάση για την ομάδα του Χάβου.

Σουτ του Μαστούρ στο 65΄ο Κοντογλίδης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα, με τον Μαροκινό άσσο να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που «ξεμπλόκαρε» και ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής του γηπέδου.

Το 1-2 για την «κυανόλευκη» ομάδα ήρθε στο 68΄με μία πραγματικά καταπληκτική γκολάρα του Ελίνι Δημούτσου. Ο Σκόνδρας έκανε μια σέντρα από δεξιά με το αριστερό, ο Μπαράλες έστρωσε στην κίνηση στον Δημούτσο, ο οποίος με σουτ επίσης στη κίνηση έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μάντζαρη.

Καταπληκτικό γκολ από τον αμυντικό χαφ της Λαμίας. Αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε ο Έλληνας χαφ, πέρασε αλλαγή όπως και «παρτενέρ» του στο κέντρο ο Μάρκο Μπλάζιτς. Στη θέση τους μπήκαν οι Βασίλης Πλιάτσικας και Αμπντούλ Οσμάν. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασαν επίσης και οι Βάντερσον, Μπαράλες, Καραγκούνης και Μαστούρ και τη θέση τους πήραν οι Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Τσούκαλος και Μπούτνικ.

Με το που μπήκε στο παιχνίδι ο Εβγκέν Μπούτνικ πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία. Ο Ουκρανός στο 76΄σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μάντζαρη και κατέληξε στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Χάβου ήρθε κοντά και σε ένα τέταρτο γκολ, όμως δεν κατάφερε να το πετύχει. Σέντρα του Οσμάν από δεξιά, η μπάλα καταλήγει στον Παπαργυρίου στην άλλη πλευρά ο οποίος πιάνει μια βολίδα με τον Μάντζαρη να διώχνει εντυπωσιακά με τις γροθιές.

Το 1-3 έμεινε έως το τέλος του παιχνιδιού, με τον ΠΑΣ Λαμία να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για δύο μαζεμένα εκτός έδρας παιχνίδια για την SuperLeague με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Λάρισας(Μαρσέλο Τροίζι): Κοντογλίδης, Σκούπρας, Κοντοές, Σουλιώτης, Κουρτεσιώτης, Λούκας, Χαντζής, Ριμπερί, Μαρκολίνο, Λουκάο, Τασιούλης

Αναπληρωματικοί: Μάντζαρης, Κοντοθανάσης, Κακάμης, Βαγενάς, Γκουντρουμπής, Ταουσάνης, Γαρυφαλλόπουλος, Τσακυργιάννης, Αγιώτης, Μπιμπάι, Καμπέρης, Ζαϊμι

ΠΑΣ Λαμία(Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μαστούρ, Καραγκούνης, Μπαράλες, Καραμάνος.

Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Πλιάτσικας, Καρυπίδης, Παπαργυρίου, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Μπουλούλης, Οσμάν, Επστάιν, Τσούκαλος, Μπούντνικ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button