Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

CIES: Η Σίτι «σπάει» τα ρεκόρ της οικονομίας

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει δαπανήσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια 976 εκατ. ευρώ) σε μεταγραφές, προκειμένου να παρουσιάσει την ομάδα -συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών- που έχει σήμερα.

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός που μετρήθηκε ποτέ για μια ποδοσφαιρική ομάδα, όπως αναφέρει το CIES , διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, παρουσιάζοντας στοιχεία για όλες τις ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Επτά  ομάδες της αγγλικής Premier League ομάδες βρίσκονται στις 11 πρώτες θέσεις της κατάταξης. Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρυσι μετρήθηκε για την Λίβερπουλ (από 437 εκατ. ευρώ σε 704 εκατ. ευρώ). Μπαρτσελόνα  (5η),  Ρεάλ Μαδρίτης (8η), Γιουβέντους (7η) και Παρί Σεν Ζερμέν (2η) είναι οι…μοναδικές μη αγγλικές ομάδες ανάμεσα στις κορυφαίες 11.

Ο καλύτερος γερμανικός σύλλογος είναι η Μπάγερν, που βρίσκεται στην 12η θέση.

Οι συνολικές δαπάνες μεταγραφών για τους συλλόγους από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυξάνονται συνεχώς κατά την τελευταία δεκαετία.

Το 2010, μία ομάδα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα είχε δαπανήσει κατά μέσο όρο 67 εκατ ευρώ, το 2018, ο αριθμός αυτός έφθασε σε νέο ρεκόρ ύψους 161 εκατ. ευρώ. Κατά την ίδια περίοδο, τα ποσά που επενδύθηκαν κατά μέσο όρο , από τους συλλόγους της Premier League έφτασαν από 126 εκατ. σε 326 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button