Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Με το στανιό» η Γιουνάιτεντ, «πολυβόλο» η Άρσεναλ

PREMIER LEAGUE-24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 4-1

Γήπεδο: Emirates

Ποιος είπε ότι η Άρσεναλ χρειάζεται τον Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός οδεύει προς Γιουνάιτεντ μεριά αλλά οι «κανονιέρηδες» πετούσαν σπίθες κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας την οποία και διέλυσαν με 4-1. Έτσι, η ομάδα του Βενγκέρ μπήκε ξανά σε τροχιά τετράδας και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια για να μπει σφήνα σε Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ και Λίβερπουλ.

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, απείλησε με το σουτ του Ιβόμπι στο 6’ και στο ίδιο λεπτό άνοιξε και το σκορ. Μετά από κόρνερ, ο Μονρεάλ πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0. Και μάλιστα πριν προλάβει να συνέλθει η Πάλας, στο 10’ οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα. Ο Μονρεάλ σέντραρε από αριστερά και ο Ιβόμπι από κοντά με πλασέ έκανε το 2-0. Και μάλιστα στο 13ο λεπτό, μετά  από κόρνερ, ο Μονρεάλ πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Κοσιελνί που εξ επαφής με προβολή έγραψε το 3-0. Η ομάδα του Βενγκέρ ήταν καταιγιστική και στο 22’, ο Οζίλ άλλαξε με τον Γουΐλσιρ, άφησε όμορφα στον Λακαζέτ και ο Γάλλος με σουτ έκανε το 4-0. Στο 24’ το σουτ του Ιβόμπι πέρασε μόλις έξω και στο 44’ ο Τσεχ είπε όχι σε σουτ του Ζαχά που άλλαξε και κάπου πορεία.

Στο  49’ και στο 56’ τα σουτ των Κέλι και Λακαζέτ πέρασαν λίγο έξω και στο 60’ η Πάλας έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπεντεκέ. Στο 71’ ο Χένεσεϊ έπεσε και έδιωξε το σουτ του Ελνενί, ενώ στο 78’ μετά από κόρνερ ο Μπεντεκέ πήρε την κεφαλιά και ο Μιλιβόγιεβιτς κατέβασε στη περιοχή και με όμορφο βολέ έκανε το 4-1. Στο 79’ ο Χένεσεϊ είπε όχι σε σουτ του Λακαζέτ και στο

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ (34’ Μάιτλαντ Νάιλς), Ελνενί, Γουΐλσιρ, Τζάκα, Οζίλ (73’ Νέλσον), Ιβόμπι (83’ Κολάσινατς), Λακαζέτ.

ΠΑΛΑΣ: Χένεσεϊ, Φαν Άανχολτ, Τόμκινς, Κέλι, Φοσού Μενσά, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπάιγ (90’ Ρίντεβαλντ), ΜακΆρθουρ, Ζαχά, Σακό, Μπεντεκέ.

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 1-1

Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Βαθμό μέσα στην έδρα της Έβερτον «τσίμπησε» η Γουέστ Μπρομ καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 κι ελπίζει σε παραμονή. Γκέλα για τα «ζαχαρωτά» που κάνουν αγώνα δρόμου για την έξοδο στην Ευρώπη.

Στο 7ο λεπτό ο Κριχόβιακ από ιδανικό σημείο σούταρε άουτ ενώ στο ίδιο λεπτό, η άμυνα της Έβερτον «κοιμήθηκε και ο Τζέι Ροντρίγκες από κοντά πλάσαρε τον Πίκφορντ για το 0-1. Στο 21ο λεπτό το σουτ του Μπραντ έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 38’ ο Φόστερ απέκρουσε το σουτ του Κένι. Στο 45’ η Μπρομ είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της, αλλά η κεφαλιά του Ροντόν έφυγε μόλις έξω.

Τα «ζαχαρωτά» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 70’ ο Ρούνεϊ άφησε στον Γουόλκοτ κι εκείνος με κεφαλιά έστρωσε στον Νιάς που από κοντά με σουτ έκανε το 1-1 λίγα δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του στο ματς. Στο 74’ ο Πίκφορντ είπε όχι σε σουτ του Ροντόν και στην επαναφορά ο Φίλιπς έχασε το άχαστο, ενώ στο 76’ ο Φόστερ σταμάτησε δύσκολα το σουτ του Γουόλκοτ. Στο 79’ ο Πίκφορντ εδίωξε  με γροθιές το σουτ του Φίλιπς και στο 82’ ο Ροντόν αστόχησε από κοντά ενώ στο 90+6’ η Μπρομ παραλίγο να κλέψει τη νίκη καθώς είχε δοκάρι με τον Ροντόν.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κένι, Χολγκέιτ, Ουίλιαμς, Μαρτίνα, Σνάιντερλιν, ΜακΚάρθι (61’ Ρούνεϊ), Γουόλκοτ, Σίγκουρντσον, Βλάσιτς (46’ Μπολάσι), Τοσούν (69’ Νιάς)

ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ντόουσον, Έβανς (7’ ΜακΌλεϊ), Χεγκάζι, Γκιμπς, Φίλιπς, Μπάρι, Κριχόβιακ, Μπραντ (79’ ΜακΚλίν), Ροντρίγκες (79’ Λίβερμορ), Ροντόν.

ΣΤΟΟΥΚ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ: 2-0

Γήπεδο: Bet365 Stadium

Άλμα παραμονής έκανε η Στόουκ που κέρδισε με 2-0 τη Χάντερσφιλντ.

Στο 8ο λεπτό η κεφαλιά του Σόουκρος πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 30’, ο Μουνιέ από κοντά σούταρε άστοχα και στο 45’ ο Λεσλ είπε όχι σε σουτ του Σακιρί.

Η Στόουκ πίεσε στην επανάληψη και στο 53ο λεπτό, ο Άνταμ έβγαλε όμορφα για τον Τσιύπο Μότινγκ κι εκείνος άφησε στον Άλεν με τον τελευταίο να κάνει το 1-0. Στο 457’ ο Λεσλ είπε όχι σε σουτ του Σακιρί και στο 62’ το σουτ του Τσούπο Μότινγκ έφυγε άουτ ενώ στο 69’ ο Σακιρί με φοβερό τακουνάκι έδωσε στον Ντιούφ που με συρτό σουτ έκανε το 2-0. Στο 76’ ο Σαμπίρι δεν βρήκε λίγο την μπάλα μετά από γύρισμα του Φαν Λα Πάρα, ενώ στο 83’ ο Σακιρί σούταρε άουτ από καλό σημείο.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπάτλαντ, Μπάουερ, Πίτερς, Ζουμά, Σόουκρος, Άλεν, Φλέτσερ, Άνταμ (71’ Κάμερον), Σακιρί, Τσούπο Μότινγκ (90+4’ Σόμπνι), Ντιούφ (77’ Κράουτς)

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ: Λεσλ, Φαν Λα Πάρα, Μαλόουν, Χαντεργκιονάι, Σίντλερ, Ζανκά, Χογκ (79’ Ντεπουάτρ), Μούι, Ινς (56’ Κουάνερ), Πρίτσκαρντ (60’ Σαμπίρι), Μουνιέ

ΛΕΣΤΕΡ-ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: 2-0

Γήπεδο: King Power Stadium

Εντυπωσιακά συνεχίζει η Λέστερ, που κέρδισε με 2-0 τη Γουότφορντ και δείχνει ικανή να προλάβει το ευρωπαϊκό τρένο.

Στο 5’ και στο 7’ τα σουτ των Βάρντι και Ντιντί δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 38’ ο Βάρντι κέρδισε πέναλτι από τον Βαγκουέ, το εκτέλεσε ο ίδιος κι έκανε το 1-0.

Στο 51ο λεπτό ο Οκαζάκι σούταρε πάνω στον Καρνέζη από καλό σημείο ενώ στο 90+1’ το σουτ του Σίλβα έφυγε μόλις άουτ. Και στο 90+1’ η Λέστερ έφυγε στην κόντρα, ο Σίλβα βρήκε τον Μαχρέζ και ο Αλγερινός με σουτ έκανε το 2-0.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Αμαρτέι, Ντράγκοβιτς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ολμπράιτον, Ντιντί, Τζέιμς, Μαχρέζ, Βάρντι (90’ Σίλβα), Οκαζάκι (63’ Γκρέι)

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Καρνέζης, Γιανμαάτ (80’ Οκάκα), Βαγκουέ (60’ Πρεντλ), Καμπασελέ, Ζέγκελαρ, Γουότσον, Ντουκουρέ, Καρίγιο, Ριτσάρλισον, Περέιρα (60’ Γκρέι), Ντίνεϊ

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 0-1

Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Έστω και  δύσκολα, η Γιουνάιτεντ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Μπέρνλι και συνεχίζει να κυνηγά από απόσταση τη Σίτι. Καταρρέει η Μπέρνλι που έχει να κερδίσει από τις 12 Δεκεμβρίου.

Στο 7ο λεπτό, ο Ταρκόβσκι πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ αλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω, ενώ η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ήταν το σουτ ρου Γιανγκ στο 42’, το οποίο πέρασε μόλις άουτ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πάτησαν καλύτερα στην επανάληψη και στο 54ο λεπτό, ο Λουκάκου έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μαρσιάλ μέσα από την περιοχή σούταρε κι έγραψε το 0-1. Στο 57’ η Μπέρνλι παραλίγο να απαντήσει καθώς είχε δοκάρι με τον Γκούντμουντσον ενώ στο 71’ η σέντρα του Γκούντμουντσον πέρασε απ’ όλους. Στο 77’ η κεφαλιά του Μπαρνς έφυγε μόλις έξω,

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόβσκι, Μι, Τέιλορ, Κορκ, Ντεφούρ, Άρφιλντ (83’ Ν’Κουντού), Γκούντμουντσον, Χέντρικ (83’ Βόουκς), Μπαρνς (89’ Γουέλς)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (72’ Φελαϊνί), Λίνγκαρντ (80’ Ράσφορντ), Μαρσιάλ (90+4’ Αντέρ), Λουκάκου

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: 1-1

Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο Λονδίνου

Χαρούμενες Γουέστ Χαμ και Μπόρνμουθ που ήρθαν ισόπαλες 1-1 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Μόλις στο 4ο λεπτό το σουτ του Κρέσγουελ έξυσε το δοκάρι του Μπέγκοβιτς και στο 10’ η κεφαλιά του Ακέ πέρασε κι εκείνη μόλις έξω ενώ στο 12’ ο Μπέγκοβιτς είπε όχι σε σουτ του Ομπιάνγκ όπως έκανε και στο 14’ σε κεφαλιά του Αρναούτοβιτς. Το ματς είχε φοβερό ρυθμό και στο 26’ το σουτ του Νόουμπλ έφυγε λίγο άουτ ενώ στο  28’ ο Αρναούτοβιτς έχασε ακόμη μια ευκαιρία και στο 34’ το σουτ του Λ.Κουκ, έξυσε το δοκάρι του Αντριάν. Στο 44ο λεπτό το σουτ του Γκόσλινγκ πέρασε λίγο άουτ.

Στο 62’ ο Σ.Κουκ έσωσε στη γραμμή μετά από πλασέ του Αρναούτοβιτς και στο 71’ ο Στάνισλας έδωσε όμορφα για τον Φρέιζερ που από κοντά με πλασέ έκανε το 0-1. Όμως στο 73’, ο Τσιτσαρίτο προσπάθησε να δώσει στον Αρναούτοβιτς η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε ξανά στον Μεξικάνο που με σουτ έκανε το 1-1.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Μαζουακού, Ογκμπόνα, Κόλινς, Σαμπαλέτα, Κρέσγουελ (90+2’ πιράμ), Ομπιάνγκ, Κουγιάτ (90’ Ράις), Νόουμπλ, Λανσίνι (64’ Τσιτσαρίτο), Αρναούτοβιτς

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Σ.Κουκ, Σμιθ, Ακέ, Γκόσλινγκ, Λ.Κουκ, Ντάνιελς, Άιμπ (63’ Στάνισλας), Γουίλσον, Φρέιζερ (85’ Κινγκ).

ΜΠΡΑΪΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ: 0-4

Γήπεδο: Amex Stadium  

Εύκολη νίκη με 4-0 πέτυχε η Τσέλσι μέσα στην έδρα της Μπράιτον (4-0) και συνεχίζει από θέση ισχύος τη μάχη για την τετράδα.

Φοβερό το ξεκίνημα για την Τσέλσι, που μόλις στο 6ο λεπτό βρέθηκε να νικά με 0-2. Στο 4ο λεπτό ο Μόουζες σέντραρε από δεξιά, ο Στίβενς έδιωξε πάνω στον Αζάρ και ο Βέλγος από το ύψος του πέναλτι με σουτ έκανε το 0-1. Μάλιστα στο 6’, ο Αζάρ έδωσε έξυπνα στον Μπατσουαγί, εκείνος πήρε τα μέτρα και έδωσε στον Γουίλιαν και ο Βραζιλιάνος με σουτ έκανε το 0-2. Το ματς είχε φοβερό ρυθμό και στο 15’ το σουτ του Στίβενς βρήκε σε ετοιμότητα τον Καμπαγιέρο ενώ στο 15΄οι γηπεδούχοι φώναξαν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε ανατροπή του Σκελότο από τον κίπερ της Τσέλσι. Στο 18’ ο Ράιαν είπε όχι σε σουτ του Γουίλιαν και στο 20’ ο Πρέπερ από κοντά κατάφερε να αστοχήσει. Στο 24’ ο Ράιαν έπεσε και έδιωξε το σουτ του Γουίλιαν και στο 27’ ο κίπερ της Μπράιτον είπε όχι και σε σουτ του Μπατσουαγί ενώ στο 30’ ο Καμπαγιέρο πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση μετά από κεφαλιά του Χέμεντ. Τρία λεπτά μετά, ο Ντάφι πήρε νέα κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των «μπλε» αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ και στο 35’ ο Σκελότο ανατράπηκε ξανά στην περιοχή (από τον Μπακαγιόκο) αλλά ο ρέφερι είδε θέατρο. Στο 41’ ο Αζάρ από αριστερά έκανε το γύρισμα αλλά από κοντά ο Μόουζες δεν βρήκε την μπάλα.

Στο 51ο λεπτό η κεφαλιά του Πρέπερ τράνταξε το δοκάρι του Καμπαγιέρο, ενώ στο 59’ δοκάρι είχε και η Τσέλσι σε σουτάρα του Τσέλσι. Στο 66’ ο Σκελότο μπήκε στην περιοχή και τσίμπησε την μπάλα αλλά ο Καμπαγιέρο του είπε όχι με το σώμα και στο 70’ ο Ντανκ έκοψε προ του Αζάρ. Και στο 76’ ο Βέλγος σταρ της Τσέλσι, μπήκε από αριστερά, συνέκλινε προς τον άξονα και με δεξί σουτ διαμόρφωσε το 0-3. Στο 89ολεπτό ο Μουσοντά πέρασε όμορφα στον Μόουζες, που από κοντά πλασάρε για το 0-4.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Ράιαν, Σάτνερ, Σκελότο, Ντάφι, Γκόλντσον, Ντανκ, Πρέπερ, Γκρος (68’ Καγιάλ), Στίβενς, Μαρτς (83’ Ιθκιέρδο), Χέμεντ (68’ Μάρεϊ)

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγιέρο,  Αλόνσο (75’ Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (57’ Νταβίντ Λουίζ), Γουίλιαν (80’ Μουσοντά), Ρίντιγκερ, Αζάρ, Μόουζες, Μπακαγιόκο, Καντέ, Μπατσουαγί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button