Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω στην ΑΕΚ…»

Μία μεγάλη συνέντευξη έδωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ στο La Colina Radio Show. Δείτε τι δήλωσε.

Η ΑΕΚ φέρεται να έχει δώσει διορία έως την Κυρακή στον Μανόλο Χιμένεθ, για να ξεκαθαρίσει εάν θα εξακολουθήσει να κάθεται στον πάγκο της, οι Ισπανοί συνεχίζουν να  επιμένουν ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή της Λας Πάλμας, αποκαλύπτοντας  μάλιστα ότι συναντήθηκε την περασμένη Κυριακή με τον πρόεδρό της Μιγκέλ Ανχελ Ραμίρες, ενώ ο ίδιος σε συνέντευξή του στο La Colina Radio Show, τόνισε πως δεν είναι σίγουρος εάν θα συνεχίσει στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, υπογραμμίζοντας  όμως ότι δεν είναι η ώρα να επιστρέψει στην Ισπανία για την Σεβίλη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε χθες στα μικρόφωνα του ισπανικού ραδιοφώνου  κάνοντας αποκαλύψεις σχετικά με το μέλλον του.

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν  ένας αξιοπρεπής θρίαμβος. Τα καταφέραμε αγώνα με τον αγώνα απέναντι σε αντιπάλου, οι οποίοι, με τον προϋπολογισμό  που είχαν και επειδή κέρδιζαν το ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια, είχαν καταστήσει αδύνατο να κερδίσει μια άλλη ομάδα. Ξεπεράσαμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ με καλό ποδόσφαιρο και καλά αποτελέσματα. Ηταν μία μεγάλη ικανοποίηση, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, επιβραβεύεται το έργο όλων των μελών του συλλόγου. Έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα τρεις εβδομάδες πριν ήταν ένα σημαντικό μειονέκτημα να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Οι παίκτες δεν είχαν συνηθίσει να κερδίζουν ένα πρωτάθλημα. Πολλές γιορτές, πολύ χαλάρωση και λίγη συγκέντρωση. Δυστυχώς, δεν ήμασταν ικανοί να είμαστε όπως πρέπει μέχρι τον τελικό. Αλλά δεν μπορεί να αμαυρώσει το υπέροχο έργο που κάναμε. Τόσο στο πρωτάθλημα όσο και μια αξιοπρεπή διαδρομή στην Ευρώπη, χωρίς να χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ.

«Το περιστατικό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν κάπως σουρεαλιστικό. Τίποτα δεν έχει σχέση με τους κανόνες του αθλητισμού και της αληθινής παιδείας, αλλά είναι από τα ατυχήματα που συμβαίνουν. Είναι άνθρωποι που κάνουν λάθη και δεν χρειάζεται να το γενικεύσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή την ελληνική κοινωνία. Τίποτα δεν έχει να κάνει με το πάθος που υπάρχει στους αγώνες», συμπλήρωσε.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δηλώνει ευτυχισμένος στην Ελλάδα και είναι απόλυτα προσαρμοσμένος. «Η αλήθεια είναι ότι τελειώνω το συμβόλαιό μου και δεν είμαι σίγουρος αν θα συνεχίσω. Είναι η δεύτερη φορά,  την πρώτη κερδίσαμε το Κύπελλο, τώρα το πρωτάθλημα. Αυτό, σε επαγγελματικό επίπεδο, σε βοηθά να προσαρμοστείς. Όταν τα πράγματα πάνε καλά όλα είναι ευκολότερα, πιο ανεκτά. Η ελληνική ζωή είναι πολύ παρόμοια με αυτά που μπορείς να έχεις στην Ανδαλουσία. Το φαγητό είναι πολύ μεσογειακό, ο καιρός είναι πολύ παρόμοιος. Ζεις τέλεια και η προσαρμογή  για έναν Ανδαλουσιανό στην Ελλάδα, δεν  είναι πρόβλημα. Την πρώτη μου περίοδο  έγινε πολύ καλή δουλειά στον αθλητικό τομέα, αλλά η ομάδα ήταν οικονομικά λάθος. Δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπίσουμε τα συμβόλαια που υπήρχαν. Με το χρόνο και μια σπουδαία δουλειά, η ομάδα επέστρεψε από την τρίτη στην πρώτη κατηγορία. Μπορεί να λεχθεί ότι, κερδίζοντας το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είναι και πάλι η μεγάλη ομάδα που δεν σταμάτησε να είναι, αλλά τώρα υποστηρίζεται και από αθλητικές επιτυχίες», πρόσθεσε.

«Είμαι ακόμα ο ίδιος που ξεκίνησε από την τρίτη κατηγορία με την Σεβίλλη Ατλέτικο, πέρασα από την Segunda B, από την Segunda A, έφτασε στην πρώτη κατηγορία και στο Champions League. Αυτός που ήμουν στη Σαραγόσα,  που πήγε στο Κατάρ, που πήγε δύο φορές στην ΑΕΚ. Αυτός που κερδίζει τίτλους. Ένας προπονητής αντανακλάται πάντα από τα αποτελέσματα, αλλά εμείς που είμαστε μέσα στο παιχνίδι σεβόμαστε περισσότερο το έργο που κάνουμε. Το προφίλ μου είναι πάντα το ίδιο, με στόχο τη βελτίωση κάθε μέρα».

Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στην συνέχεια για την Σεβίλη, την πορεία της και τις προοπτικές της, ενώ σχετικά με την ενδεχόμενη επιστροφή του στην ομάδα της Ανδαλουσίας σημείωσε: «Φυσικά θα ήθελα να επιστρέψω μία μέρα, αλλά τώρα νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να βελτιώνομαι σε όλες τις πτυχές ώστε να είμαι πιο ανταγωνιστικός και επαγγελματικός. Είμαι άνθρωπος περισσότερο της καρδιάς παρά του μυαλού. Μπορώ να νιώθω τα συναισθήματα και τόσο η Σεβίλλη όσο και η ΑΕΚ είναι ομάδες που έχουν χαράξει την ζωή μου».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button