Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αγοράζεις τη Νιούκαστλ ή δείχνεις τη Super League 2 μέχρι το 2085!

Ο Πρίγκηπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν έδωσε 350 εκατομμύρια για να γίνει το «αφεντικό» των «ανθρακωρύχων» και ας δούμε 5 πράγματα που θα μπορούσε να κάνει με τα συγκεκριμένα χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. #PremierLeague #Newcastle #MohamadBinSalman #slgr #PSG

Ο Πρίγκηπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν έδωσε 350 εκατομμύρια για να γίνει το «αφεντικό» των «ανθρακωρύχων» και ας δούμε 5 πράγματα που θα μπορούσε να κάνει με τα συγκεκριμένα χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Μυθικό» προβάλει το deal εξαγοράς της Νιούκαστλ από το fund που ανήκει στον Πρίγκηπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν (PIF), ο οποίος και δαπάνησε 350.000.000 ευρώ ώστε να αγοράσει τους «ανθρακωρύχους». Οι φίλοι της ξεχύθηκαν στους δρόμους καθώς η περιουσία του νέου ιδιοκτήτη της αγαπημένης τους ομάδας εκτιμάται 50 φορές μεγαλύτερη από εκείνη Αλ – Κελαΐφι που έχει την Παρί Σεν Ζερμέν και υπολογίζεται σε 320 δισεκατομμύρια λίρες.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα 350 εκατομμύρια που του κόστισε να γίνει «αφεντικό» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» δεν είναι, πάντα για εκείνον, ιδιαίτερα… μεγάλο ποσό. Ας δούμε όμως 5 πράγματα που θα μπορούσε να κάνει στην Ελλάδα, αν αποφάσιζε να δαπανήσει τα συγκεκριμένα χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

1)Οι προσθήκες των Αραούχο, Ονιεκούρου και Παλάσιος ήταν από τις πλέον «ηχηρές» αλλά και δαπανηρές το περασμένο καλοκαίρι στην κατηγορία. Αθροιστικά κόστισαν περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ, σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Με το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούσε να τους αποκτήσει 42 φορές!

2) Η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά» είναι το μεγαλύτερο εν εξελίξει αθλητικό έργο στην Ελλάδα και θα κοστίσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Με τα χρήματα που δαπάνησε για την εξαγορά της Νιούκαστλ θα μπορούσε να «σηκώσει» 4 αντίστοιχα γήπεδα και του «περίσσευαν» περίπου 30 χαρτιά για περαιτέρω βελτιώσεις.

3)Τα φετινά χρήματα που θα εισπράξουν οι ελληνικές ομάδες της Super League Interwetten από τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα υπολογίζονται σε 60 εκατομμύρια, μαζί με κάποια μπόνους και άλλα παρεμφερή. «Χοντρικά» πάντως. Αντί για την αγορά των «ανθρακωρύχων» θα μπορούσε λοιπόν ο Μπιν Σαλμάν να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κατηγορίας για 6 σεζόν.

4)Και μιας και «πιάσαμε» τα τηλεοπτικά. Η ΕΡΤ προσφέρει χοντρικά 4,3 εκατομμύρια ευρώ για τη Super League 2 και οι ομάδες θέλουν περισσότερα. Αντε να πάμε στα 5,5 μαζί με κόστη παραγωγής όλα. Με τα όσα έδωσε το fund από τη Σαουδική Αραβία για τη Νιούκαστλ θα μπορούσε να μεταδίδει τους αγώνες της δεύτερης κατηγορίας μέχρι το 2085, δηλαδή για τα επόμενα 64 χρόνια.

5)Οι επαγγελματικές ομάδες ξεκίνησαν από πέρσι να λαμβάνουν, και δικαίως, ποσοστό από το στοίχημα. Στη Super League Interwetten μοιράστηκαν την περασμένη σεζόν περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σαουδάραβας θα μπορούσε να δίνει τα συγκεκριμένα χρήματα στις ομάδες για 16 σερί χρόνια, μέχρι το 2036.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button