Άλλα αθλήματα

Πετρούνιας: “Να μη χάσω πουθενά”

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με αφορμή την βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ με τον τίτλο του κορυφαίου για την χρονιά που αφήνουμε πίσω, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρθηκε στην τιμή που του έγινε. Παράλληλα μίλησε για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υφυπουργό Αθλητισμού ενώ τόνισε πως παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί αγώνες το 2018, στόχος του είναι να παραμείνει στην κορυφή των κρίκων.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Λευτέρη, συγχαρητήρια για τον τίτλο του κορυφαίου. Είσαι ο… διορισμένος αθλητής της χρονιάς. Είναι σημαντικό που για μία ακόμη φορά οι αθλητικοί συντάκτες σε βράβευσαν;

«Είναι τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα. Είναι σημαντική διάκριση και θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος. Όχι μόνο για να το ξαναπετύχω, αλλά γιατί προσπαθώ να κάνω τους Έλληνες να χαμογελάσουν και να φέρω επιτυχίες. Γιατί αγαπάω το άθλημα, αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω αυτό που κάνω και χαίρομαι με αυτές τις στιγμές».

Το 2017 τελειώνει. Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που σου έχει μείνει;

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, γιατί πιέστηκα πάρα πολύ. Είχα καιρό να ξεκινήσω έβδομος την προσπάθειά μου σε έναν αγώνα. Οπότε περίμενα περίπου μία ώρα μέχρι να αγωνιστώ και πιέστηκα αρκετά για να τα καταφέρω».

Μίλησες με τα καλύτερα λόγια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, που σε έχουν βοηθήσει. Πόσο σημαντικό είναι ότι η Πολιτεία σε στηρίζει και πως σε βοήθησαν;

«Καταρχήν, με άκουσαν. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω κι έκαναν, αλλά και κάνουν αρκετά μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων. Θέλω να πω ότι ανακοινώθηκαν οι πριμοδοτήσεις αθλητών από το 2013, μετά από πολλά χρόνια. Για τους αθλητές είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για μένα που βρίσκομαι στην κορυφή, αλλά για έναν νέο αθλητή που θέλει να ονειρευτεί ότι θα καταφέρει να πάρει ένα μετάλλιο και θα επιβραβευτεί για τον κόπο του».

Ποια είναι η γνώμη σου για την επιστροφή των προνομίων;

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν κίνητρα για τους αθλητές. Δεν είναι αρμοδιότητά μου να πω ποια κίνητρα θα είναι. Ασπάζομαι και στηρίζω μία τέτοια κίνηση. Δεν ξέρω ποια θα είναι τα κίνητρα. Η οικονομική επιβράβευση, η επαγγελματική αποκατάσταση, όποια και να είναι, πάντως, θα τα στηρίξουμε».

Για το 2018 ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ο στόχος μου είναι να πάω σε όλες τις διοργανώσεις, γιατί έχουμε ένα πολύ μεγάλο καλεντάρι, και να μην χάσω από πουθενά».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button