Uncategorized

Πίτερ Κλαρκ: Ο 40άρης που έχει δυο χρόνια να λείψει από ματς!

Αν το φαινόμενο ενός 40χρονου ποδοσφαιριστή που είναι ακόμη ενεργός είναι σπάνιο, τότε για τον Πίτερ Κλαρκ που δεν χάνει και κανέναν αγώνα, μιλάμε για άθλο. #Αγγλία #PeterClarke #TranmereRovers #EFLLeagueTwo

Αν το φαινόμενο ενός 40χρονου ποδοσφαιριστή που είναι ακόμη ενεργός είναι σπάνιο, τότε για τον Πίτερ Κλαρκ που δεν χάνει και κανέναν αγώνα, μιλάμε για άθλο.

Ο Πίτερ Κλαρκ της Τρανμίρ Ρόβερς αφού έκλεισε στις 3 Ιανουαρίου τις τέσσερις δεκαετίες στον μάταιο τούτο κόσμο, το γιόρτασε πέντε μέρες μετά φορώντας το περιβραχιόνιο στην εμφατική τους νίκη με 4-0 κόντρα στην Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ, την έκτη τους σερί νίκη στο πρωτάθλημα και στο πέμπτο σερί αγώνα που δεν είχαν δεχτεί γκολ. Από τις 27 αγωνιστικές που έχουν περάσει φέτος στην League Two, το όνομα του Κλαρκ δεν έλειπε από κανένα φύλλο αγώνα, όπως ακριβώς έγινε και στους 46 περυσινούς αγώνες πρωταθλήματος!

Γέννημα-θρέμμα του Μέρσεϊσαϊντ, ο υψηλόσωμος αμυντικός γεννήθηκε στην παραθαλάσσια πόλη του Σάουθπορτ και πέρασε την εφηβεία του με την φανέλα της… μπλε ομάδας του Λίβερπουλ. Υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Έβερτον τον Ιανουάριο του 1999 και ακριβώς δύο χρόνια μετά, στα 19 του, έκανε ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία.

Ήταν 20 Ιανουαρίου 2001 όταν σε μία μάχη αποφυγής υποβιβασμού στην έδρα της Κόβεντρι Σίτι αντικατέστησε τον Σκωτσέζο Άλεκ Κλέλαντ και βοήθησε σε ένα πολύτιμο τρίποντο για τα «Ζαχαρωτά». Ήταν η μόνη συμμετοχή που κατάφερε να κάνει για εκείνη τη σεζόν. Μετά από άλλη μία χρονιά όπου έπαιξε μόνο εφτά φορές κι αυτό στην άβολη για τον ίδιο θέση του δεξιού μπακ, το καλοκαίρι του 2002 ήρθε ο τρίμηνος δανεισμός του στην Μπλάκπουλ, στην πρώτη του από τις τρεις θητείες που θα είχε με τα «Μανταρίνια».

Διαβάστε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Back to top button