FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ένα πέναλτι… του στέρησε τον βαθμό!

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ Λαμία απέναντι στον Παναιτωλικό και τώρα ο μεγάλος τελικός στο ΔΑΚ Λαμίας με ΠΑΣ Γιάννινα.

Για την 28η αγωνιστική της SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον Παναιτωλικό, χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μοράρ για το οποίο υπήρχαν πολλά παράπονα από τους παίκτες της Φθιωτικής ομάδας, καθώς θεωρούν ότι ήταν εκτός περιοχής.

Ο Μάρκο Μπλάζιτς αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο, ενώ ο Μάρκ Ασίγκμπα δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες από τον Κουτσιαύτη και αποχώρησε πιο νωρίς για τα αποδυτήρια.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα κύλισε με τον Παναιτωλικό να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας, να έχει και την πρωτοβουλία στις επιθετικές προσπάθειες αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η άμυνα του ΠΑΣ Λαμία δέχθηκε ειδικά στο πρώτο 20λεπτο ασφυκτική πίεση, αλλά ανταποκρίθηκε άψογα. Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι μόλις στο 42΄όταν ο Ρόσα έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Παπαδόπουλο μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα, η Λαμία απάντησε στα σουτ με τον Μπλάζιτς, όταν εκτελέστηκε γρήγορα το φάουλ, ο Σέρβος έφυγε στην κόντρα αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα…

Στο 44΄ο Μοράρ, έκανε ωραία ενέργεια περνώντας δύο αμυντικούς, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν έφτασε στο τέρμα, καθώς κόντραρε στα σώματα των παικτών της Λαμίας.

Το πρώτο 45λεπτο σημαδεύτηκε από την αναγκαστική αλλαγή του Μάρκο Μπλάζιτς, ο οποίος τραυματίστηκε σε μία φάση και αντικαταστάθηκε από τον Ντέιβιντ Άντρονικ.

Το δεύτερο ημίχρονο όπως και το πρώτο, με τον Παναιτωλικό να απειλεί, όταν ο Ρόσα έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος του είπε «όχι». Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στο 53΄δοκίμασε και πάλι το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 58΄ο ΠΑΣ Λαμία, κράτησε μπάλα σωστά, επιτέθηκε με αποτέλεσμα να κερδίσει το πρώτο του κόρνερ, το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκε…

Στο 69΄ο Παναιτωλικός, κέρδισε δύο συνεχόμενο κόρνερ, όπου στο δεύτερο ο Παπαδόπουλος έκανε τεράστια απόκρουση κρατώντας το 0 για τη Λαμία μετά από προσπάθεια του Ντίας.

Στο 75΄ο Μάζουρεκ έκανε ωραία την κάθετη μπαλιά προς τον Ντίας, αυτός έκανε το μπάσιμο εντός περιοχής και δέχθηκε το μαρκάρισμα του Ασίγκμπα στο όριο της περιοχής με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την εσχάτη των ποινών.

Ο Βλαντ Μοράρ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δεξιά του Παπαδόπουλου με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να πέφτει αριστερά.

Μετά το γκολ, ο Τεννές πέρασε στο παιχνίδι τον Φράγκο, για να πιέσει και να βγει γρήγορα μπροστά στις αντεπιθέσεις. Στο 85΄ο Ντίας πήγε να κάνει με σουτ του 2-0, αλλά το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου του σταμάτησε την προσπάθεια.

Η «κυανόλευκη» ομάδα προσπάθησε, πίεσε έχασε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν άλλαξε τίπτοα μέχρι το τέλος του αγώνα και το 1-0 παρέμεινε έως το τέλος. Στο 90_2΄ο Ασίγκμπα είδε την 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κουτσιαύτη και αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Η Λαμία μπορεί να μην πήρε κάτι θετικό από αυτό το παιχνίδι, αλλά η ήττα της Κέρκυρας από τον Αστέρα Τρίπολης, δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΣ Λαμία να «κλειδώσει» την παραμονή του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην 29η αγωνιστική,

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός(Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκούς, Μαρινάκης, Ρότσα, Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας, Ρόσα, Μάζουρεκ, Μπράβο

Στον πάγκο: Κουσιάδης, Μύγας, Νταλακούρας, Κλέσιο, Γιαννιώτης, Χαντάκιας, Βασιλούδης

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Μπεν Τζεμιά, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Μπουλούλης, Ακόστα, Τσούκαλος, Μπούτνικ.

Στον πάγκο: Μελλίσας, Πίτι, Κουτρουμάνος, Πριντέτα, Άντρονικ, Παπαργυρίου, Φράγκος

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας) Βοηθοί: Παλαμιδάς (Λακωνίας), Πήττας (Ηλείας) 4ος Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρας)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button