FeaturedΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Δύο πρώην «Κύπριοι» για τον ΠΑΣ Λαμία!(pics+vids)

Γρηγόρης Μάκος και Κάρλος Εμάνουελ Σοάρες Ταβάρες ή αλλιώς Καρλίτος. Δύο πρώην ποδοσφαιριστές κυπριακών ομάδων στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΣ Λαμία.

Το LamiaSports σας τους παρουσιάζει.

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο θα αυξάνονται τα μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΣ Λαμία. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποια όπως του Λεονάρντο Μπάιμα και του Αλαΐν Εϊθμέντι.

Σήμερα ήρθαν στην επιφάνεια άλλα δύο ονόματα, ένα εκ των οποίων είχε ακουστεί και την καλοκαιρινή μεταγραφική περιόδο και είναι αυτό του Γρηγόρη Μάκου.

Το άλλο όνομα είναι του Κάρλος Εμάνουελ Σοάρες Ταβάρες ή αλλιώς Καρλίτος ο οποίος φαίνεται να μπήκε στο στόχαστρο της ομάδας της Φθιώτιδας. Και οι δύο έχουν ένα κοινό… Έχουν αγωνιστεί σε ομάδες της Κύπρου.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά την «ιστορία» του καθενός ξεχωριστά

Ας ξεκινήσουμε από τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Ηλιούπολης, ενώ το 2003 πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο.

Εκεί έμεινε μέχρι το 2009 όπου και η ΑΕΚ τον αγόρασε 750χιλ €. Στην Ένωση έμεινε 3 χρόνια, είχε πολύ καλές εμφνανίσεις και κέρδισε έτσι την μεταγραφή του στο εξωτερικό.

Το 2012 λοιπόν το καλοκαίρι ταξίδεψε στη Γερμανία για λογαριασμό της Μόναχο 1860, όπου τότε την προπονούσε ο Έβλαντ Λίνεν, ο οποίος τον γνώριζε από την κοινή τους παρουσία στον Πανιώνιο.

Έπειτα, ήρθε η πρόκληση της Κύπρου και το 2013 πήγε στο «Νησί» και φόρεσε τη φανέλα της Ανόρθωσηςμε την οποία έπαιξε σε 34 παιχνίδια.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα έγινε για λογαριασμό του Παναιτωλικού, όπου και έκατσε στην ομάδα του Αγρινίου για δύο ολόκληρα χρόνια.

Από το καλοκαίρι είναι ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ αλλά μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας.

https://youtu.be/HLLJ_-anXQw

Και περνάμε και στον Καρλίτος, ο οποίος αν και είναι από το Πράσινο Ακρωτήρι την καριέρα του στο ποδόσφαιρο την ξεκίνησε στην Πορτογαλία και στις ακαδημίες της Αμόρα.

Ο 32χρονος μπακ έχει περάσει από τις Μπαρεϊρένσε, Ιμόρταλ, Πορτιμονένσε, Τσάβες αλλά και την Ατλέτικο CP.

Το καλοκαίρι του 2011 πήρε την πρώτη του μεταγραφή εκτός Πορτογαλίας και για χάρη της ΑΕΛ Λεμεσού πήγε στην Κύπρο.

Στην ΑΕΛ έπαιξε για 4 χρόνια και είχε μια καταπληκτική εικόνα σε κάθε χρονιά από αυτές. Στις 3 Ιουλίου του 2015, ο Ηρακλής τον απέκτησε ελεύθερο από την ΑΕΛ και τον έφερε στην Ελλάδα, όμως όχι για πολύ.

Τον Γενάρη ο Καρλίτος έφυγε ξανά για την Κύπρο και την Ομόνοια από την οποία «πήρε την ελεύθερας» του το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Μάλιστα, ο Καρλίτος είναι και 33 φορές διεθνής με την Εθνική του Πράσινου Ακρωτηρίου και έχει υπάρξει συμπαίκτης του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Ροντρίγκες αλλά και του νυν Φερνάντο Βαρέλα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button