Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μετά τη Δευτέρα στη Βουλή, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Μικρή παράταση στην κατάθεση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής για διαδικαστικούς λόγους. Αργεί λίγο ακόμη (;) η τροπολογία για την αναδιάρθρωση και τα χρέη των ΠΑΕ.

Την ερχόμενη εβδομάδα και όχι την Παρασκευή (22/2) όπως είχε ανακοινωθεί, θα κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Διαδικαστικοί λόγοι με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, είχαν ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να συνταχθεί εκ νέου η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η οποία δεν θα είναι έτοιμη έγκαιρα.

Το νομοσχέδιο λοιπόν, δεν θα κατατεθεί μέχρι την Τρίτη (26/2), αφού την προηγουμένη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα βρίσκεται στη Βουλγαρία, για να συναντήσει τους ομολόγους του, από τις βαλκανικές χώρες, για την κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030 και το Euro 2028.

Δύο από τα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου δεν αποκλείεται να… αργήσουν λίγο ακόμη και να κατατεθούν με τροπολογίες, μέχρι το νομοσχέδιο να πάρει το δρόμο προς την Ολομέλεια της Βουλής, το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου.

Ο λόγος γίνεται για τα χρέη των ΠΑΕ σε περίπτωση διάλυσης που παραμένουν σε ποσοστό 50% και όχι 100% όπως προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΠΟ και για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με τη σύσταση της Super League 2 ως ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα σε Super League και Football League.

Για το δεύτερο, εσχάτως υπάρχουν «φωνές» στη Λίγκα, κατά της αναδιάρθρωσης και υπέρ της παραμονής των 16 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία και όχι της μείωσης σε 14. Οι «φωνές» αυτές μάλιστα, ακούστηκαν και σε πρόσφατη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί γι’ αυτόν τον λόγο.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ομάδων είναι αρμοδιότητας της ΕΠΟ, της Super League, και της Ένωσης Β’ Εθνικής και όχι του υφυπουργείου Αθλητισμού και γι’ αυτό το λόγο στην τροπολογία θα γίνεται λόγος μόνο για τη δομή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Θέμα πάντως, να μη γίνει η μείωση των ομάδων της Super League από 16 σε 14 στο τέλος της περιόδου (λογικά) δεν υφίσταται αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι στον… αέρα η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button