Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

«Διπλά» για Φενέρ, Μακάμπι, δεν αφήνει την κορυφή η Ρεάλ

Με «διπλά» των Φενερμπαχτσέ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ρεάλ Μαδρίτης να υπερασπίζεται την έδρα της ολοκληρώθηκε το πρώτο... πιάτο της 18ης αγωνιστικής στη Euroleague. 

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πέρασε νικηφόρα με 79-65 από τη χώρα των Βάσκων, βελτιώνοντας σε 7-11 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας την Μπασκόνια στην 11η ήττα της, με την οποία απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την οκτάδα (σ.σ. 13η θέση).

Οι Τούρκοι εκτέλεσαν τους Βάσκους από τα 6.75 (16/27), έχοντας πρωταγωνιστή τον Λίο Βέστερμαν με 21 πόντους και 7/8 τρίποντα!

Στο Βερολίνο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επέστρεψε στις νίκες, διατηρώντας παράλληλα την προνομιούχο τέταρτη θέση της κατάταξης. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με 95-89 της Άλμπα, βελτιώνοντας σε 12-6 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας τους Γερμανούς στη 13η ήττα τους. Στην επιστροφή των Νέιτ Ουόλτερς, Οθέλο Χάντερ και Σκότι Ουίλμπεκιν, η Μακάμπι «σκότωσε» την Άλμπα από την περιφέρεια, έχοντας «καυτό» τον Ελάιζα Μπράιαντ 19 πόντους (ισοφάρισε το ρεκόρ του στο σκοράρισμα).

Τέλος, στη Μαδρίτη, η Ρεάλ πανηγύρισε τη 13η διαδοχική νίκη της, κρατώντας τη θέση της στην κορυφή της κατάταξης. Οι Ισπανοί επικράτησαν με 88-82 της Ζαλγκίρις Κάουνας, βελτιώνοντας σε 15-3 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στη 13η ήττα τους. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε την απόλυτη… αρμονία στο παιχνίδι της, μετρώντας 13 τρίποντα, τη στιγμή που η φροντ λάιν έκανε την απαραίτητη ζημιά (σ.σ. Τρέι Τόμπκινς 20π., Τζόρνταν Μίκι 13π., Βάλτερ Ταβάρες 10π.).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button