Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κέρδισε και συνεχίζει!

Η ομάδα της ΑΕΚ κέρδισε στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της τη Πολωνία την Κορόνα Κίελτσε και συνεχίζει την προετοιμασία της.

Πραγματοποιώντας ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο και έχοντας την τριάδα «φωτιά» των Πέτρου Μάνταλου, Βίκτωρα Κλωναρίδη και Άρνορ Τρίστασον σε μεγάλα κέφια, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Κορόνα, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Η Ένωση, για 45’ λεπτά επέβαλε το παιχνίδι της, ήταν εξαιρετική, με ταχύτητα στη δημιουργία και κατάφερε να προηγηθεί με την γκολάρα του Βίκτωρα, ο οποίος μαζί με τους Μάνταλο-Τρίστασον πίσω από τον Γιακουμάκη συνεργάστηκε άψογα. Οι τρεις τους ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για τους Πολωνούς και μόνιμος μπελάς. Στην επανάληψη το ματς δεν σηκώνει ιδιαίτερης κριτικής ιδιαίτερα από ένα σημείο και μετά όπου έγιναν μαζεμένες αλλαγές και χάθηκε ο ρυθμός και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί ούτε ο Λιβάγια που δεν τροφοδοτήθηκε όπως έπρεπε ούτε άλλος ποδοσφαιριστής. Επομένως, η ΑΕΚ κρατά το πρώτο πολύ καλό της ημίχρονο, την ποιότητα από την οποία είναι δεδομένο ότι σφύζει μεσοεπιθετικά και την πρώτη νίκη της σεζόν…

Με την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο σύστημα που παρατάχθηκε και κόντρα στην Καρπάτι, ξεκίνησε η ΑΕΚ στο σημερινό ματς, αντιμετωπίζοντας μια Κορόνα πανέτοιμη, που έπαιζε με το… μαχαίρι στα δόντια. Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε και πάλι το 4-4-1-1, με τον Μάνταλο να ξεκινά πίσω από τον Γιακουμάκη σε πρώτη φάση, ενώ στην συνέχεια είχαμε τον αρχηγό της ΑΕΚ να πηγαίνει στο αριστερό άκρο, τον Κλωναρίδη να έρχεται πίσω από το φορ και τον Τρίστασον να μετατοπίζεται στα δεξιά. Γενικά, οι τέσσερις τους συγκρότησαν μια σούπερ τετράδα και παρ’ ότι ουσιαστικά τώρα μαθαίνει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, βγάλανε φάσεις, όμορφες συνεργασίες και αυτοματισμούς.

Συνολικά η ΑΕΚ για δεύτερο σερί ματς λειτούργησε άψογα μεσοεπιθετικά, ενώ μόλις βρήκε τα πατήματα της και στο αμυντικό κομμάτι, ήλεγξε απόλυτα το ματς και έγινε απόλυτο αφεντικό, έχοντας κατοχή, passinggame, σωστό πρέσινγκ και ταχύτητα στην ανάπτυξη. Πράγματα που απαιτεί ο Μανόλο από την πρώτη μέρα Είναι ξεκάθαρο, δε, πως τα όπλα που έχει φέτος στην φαρέτρα του ο προπονητής της ΑΕΚ διαθέτουν την απαραίτητη έκρηξη και ταχύτητα που κάνουν απρόβλεπτη την ΑΕΚ, πράγμα που φάνηκε και κόντρα στην Κορόνα. Η Ένωση απείλησε τόσο από τον άξονα με τον Μάνταλο, από τα πόδια του οποίου ξεκινούσαν οι περισσότερες οργανωμένες επιθέσεις, και τον Γιακουμάκη που έκανε και σήμερα άριστα τη δουλειά του φορ (έσπαγε σωστά την μπάλα και τον… ένιωσαν οι αντίπαλοι αμυντικοί), όσο και από τα πλάγια…

Εκείνος που ανέλαβε τις περισσότερες πρωτοβουλίες, κυρίως στο ξεκίνημα, όταν ο Τρίστασον που ξεκίνησε αριστερό εξτρέμ και με τις κινήσεις του συγκλίνοντας στον άξονα και απειλώντας έδειξε και πάλι την ποιότητα του. Μάλιστα, ο Ισλανδός διεθνής εξτρέμ είχε μια εξαιρετική ευκαιρία για γκολ με ωραίο σουτ. Εκείνος τελικά που έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ ήταν ο Κλωναρίδης, ο οποίος με άπιαστο μονοκόμματο σουτ στο 27’ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έκανε το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βγήκε με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά με την φιλοσοφία και το 4-4-1-1 του Μανόλο να μην αλλάζει. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γαλανόπουλος – Γιόχανσον, δεξί εξτρέμ ο Λάζαρος, αριστερό ο Κλωναρίδης, 10άρι ο Μάνταλος και κορυφή ο Λιβάγια. Ήταν ένα σχήμα που κατά διαστήματα λειτούργησε μεσοεπιθετικά, την ώρα πάντως που η Κορόνα ανέβασε τις γραμμές τις στο γήπεδο και πίεσε πιο ψηλά με στόχο την ισοφάριση. Η ΑΕΚ αμυντικά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, κυρίως από τα δεξιά, ωστόσο σε δύο-τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε ο Ανέστης ανταποκρίθηκε καλά. Επιθετικά, η Ένωση απείλησε κυρίως με τον Λάζαρο που δημιούργησε ρήγματα, αλλά το ματς δεν βρήκε ποτέ ρυθμό, λόγω και των πολλών αλλαγών εκατέρωθεν. Ο Μανόλο, δε, πειραματίστηκε αρκετά γυρίζοντας το σύστημα τόσο σε 4-3-3 όσο και σε 4-4-2 βγάζοντας τα συμπεράσματα που ήθελε…

ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ: Γκοστόμσκι (51’ Αλομέροβιτς), Ριμάνιακ (83’ Πόνσκι), Κοβάσεβιτς (73’ Αργύρης), Κβιέτσιεν (62’ Μπάρι), Καλάστε, Μότζντεν, Τζουμπρόβσκι (51’ Μάτος), Τσέμπουλα (51’ Κοζακίεβιτς), Αανκούρ (70’ Μις), Τζούκιτς (70’ Αμπάλο), Γκόρσκι.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (46’ Μπακάκης), Βινίσιους (46’ Λόπες), Τσιγκρίνσκι (87’ Γιαννούτσος), Τζανετόπουλος (46’ Τσόσιτς), Σιμόες (23’ λ.τρ. Γαλανόπουλος-81’ Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς (46’ Γιόχανσον), Μάνταλος (62’ Βλαχομήτρος), Κλωναρίδης (67’ Μπάμπης), Τρίστασον (46’ Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (46’ Λιβάγια).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button