Γενικά

Η συγκλονιστική στιγμή της αυτομόλησης ενός Βορειοκορεάτη στρατιώτη στη Νότιο Κορέα(vid)

Η συγκλονιστική διαδρομή ενός Βορειοκορεάτη στρατιώτη προς την Νότια Κορέα καταγράφηκε σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο στρατιώτης αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, περνώντας τα σύνορα στο Πανμουντζόμ στις 13 Νοεμβρίου.

Όπως φαίνεται στις συγκλονιστικές εικόνες, ο στρατιώτης, που πρώτα έκανε μια αγωνιώδη διαδρομή με τζιπ, ξέφυγε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τους συναδέλφους του δεν έμεινε όμως αλώβητος.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα ο άντρας να τραυματιστεί. Ένας από τους διώκτες του, κυνηγώντας τον με τα πόδια περνά για λίγο σε νοτιοκορεατικό έδαφος, πριν γυρίσει πίσω.

Τελικά ο στρατιώτης πέφτει σε νοτιοκορεάτικο έδαφος  και διασώζεται από Νοτιοκορεάτες στρατιώτες, οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο από κάμερες υπερύθρων να τον πλησιάζουν έρποντας και τον σέρνουν μακριά.

Όπως έχουν μεταδώσει ΜΜΕ, παρά τον τραυματισμό του από πολλές σφαίρες και την κακή κατάσταση της υγείας του (λόγω, όπως εκτιμήθηκε, κακής διατροφής και συνθηκών υγιεινής), έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αν και είναι ακόμα πολύ αδύναμος.

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button