Γενικά

Παρέμβαση Σαββίδη κατά Μαρινάκη για τον ΔΟΛ

Σε παρέμβαση κατά της ανακήρυξης ως πλειοδότη για την απόκτηση του ΔΟΛ της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη Αlter Εgo, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία Dimera, συμφερόντων Σαββίδη.

Η παρέμβαση κοινοποιήθηκε ενόψει της εκδίκασης της ανακήρυξης ως πλειοδότη της περιουσίας του ΔΟΛ της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη Alter Ego, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, στην παρέμβαση υποστηρίζεται ότι κακώς πλειστηριάσθηκαν οι μετοχές του MEGA, αφού οι τράπεζες μπορούσαν να τις αποκτήσουν και χωρίς πλειστηριασμό, βάσει του νόμου 3301/2004 περί χρηματοοικονομικής ασφάλειας.

Τραπεζικές και νομικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr, θεωρούν αβάσιμο τον ισχυρισμό αυτό. Όπως αναφέρουν, οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όπως αυτές κρίνουν και αυτό δεν αφορά κανέναν τρίτο. Πολύ δε περισσότερο, αναφέρουν,  που με τη διαδικασία που διάλεξαν οι τράπεζες πέτυχαν να εισπράξουν πολύ περισσότερα χρήματα και σε πολύ συντομότερο διάστημα απ΄ ό,τι αν ακολουθούσαν οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές θέτουν το ερώτημα γιατί ο κ. Σαββίδης είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό γνωρίζοντας τα παραπάνω και δεν έκανε καμία ένσταση παρά μόνο όταν δεν ανακηρύχθηκε πλειοδότης. Αυτό δεν έγινε, υποστηρίζουν, γιατί δεν έχει κανένα νόμιμο συμφέρον να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και έτσι να μείνουν οι μετοχές στις τράπεζες και να πουληθούν κάποτε με άγνωστο αποτέλεσμα.

Όπως καταλήγουν οι ίδιες πηγές, η παρέμβαση της Dimera ενδεχομένως στοχεύει στην ακύρωση του διαγωνισμού που έγινε για την απόκτηση του ΔΟΛ, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την πτώχευση του δημοσιογραφικού οργανισμού και το κλείσιμο των εφημερίδων.

Εκτιμούν, ωστόσο, ότι η εν λόγω παρέμβαση από πλευράς Σαββίδη δεν φαίνεται να έχει κάποια τύχη.

Πηγή: capital

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button