Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σταθερά στην κορυφή ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας πήρε το λεμεσιανό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ με 3-0 και συνεχίζει σταθερά στην 1η θέση…

ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΛ-Απόλλωνας Λεμεσού: 0-3

(Σακέτι 22’, Ρομπέρζ 45’, 78’)

Τεράστια νίκη με 3-0 πήρε ο Απόλλωνας στο ντέρμπι της Λεμεσού με την ΑΕΛ και παραμένει στην κορυφή.

Ο Απόλλωνας ήταν κυρίαρχος από την αρχή του αγώνα και  στο 6ο λεπτό ο Περέιρα σέντραρε, ο Πρόσεκ απέκρουσε ασταθώς και ο Γουίλερ πρόλαβε να διώξει την τελευταία στιγμή. Ωστόσο στο 22’ ο Ντόσα απομάκρυνε πάνω στον Σακέτι κι εκείνος με όμορφο σουτ έγραψε το 0-1. Μάλιστα στο 27’  Απόλλωνας είχε και  δοκάρι με τον Περέιρα ενώ στο 30’ ο Περέιρα έφυγε μόνος του απέναντι από τον Πρόσεκ όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Και στο 45’ ο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ρομπέρζ με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Πρόσεκ για το 0-2

Στην επανάληψη μια πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ ήρθε στο 46’ μετά από μακρινό σουτ του Ντα Σίλβα όμως ο Βάλε δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 54’ με ένα μακρινό σουτ του Περέιρα όμως πέρασε άουτ. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα στο 62’ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ όμως ο Βάλε κατάφερε να αποκρούσει.

Επόμενη καλή φάση ήταν στο 66’ με τον Φώτη Παπουλή να υποδέχεται την μπάλα στην περιοχή και να κάνει ένα ανάποδο ψαλιδάκι ωστόσο ήταν άστοχο.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 75’ με τον Λεάντρο Σίλβα να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει και το πλασέ όμως η μπάλα κατέληξε σταθερά στην αγκαλιά του Βάλε.

Στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει με ένα πλασέ του Μάγκλιτσα όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Αυτό που έψαχνε ο Απόλλωνας όμως ήρθε στο 77’ αφού πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Πέδρο ανενόχλητος έκανε την σέντρα και ο Φακούντο Περέιρα με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Πρόσεκ και έγραψε το 3-0.

Η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι στο 79’ του ντέρμπι μεετά από ανατροπή του Χουράδο από τον Ρομπέρζ. Ο Ντα Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση και απόκρουσε εντυπωσιακά ο Βάλε, στην επαναφορά της μπάλας ο Ντα Σίλβα δοκίμασε ξανά να νικήσει τον Βάλε όμως ο Πορτογάλος του είπε και πάλόχι με τεράστια απόκρουση.

Ακόμη ένα δοκάρι για τον Απόλλωνα στο 85’ μετά από σουτ του Φαουπαλά. Η μπάλα κτύπησε πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια μάζεψε ο Πρόσεκ.

Στο 88’ ακόμη ένα δοκάρι για τον Απόλλωνα στο σημερινό παιχνίδι αυτή τη φορά μετά από σουτ του Σαρδινέρο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button