Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Διαιτητής Premier League : «Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαι ομοφυλόφιλος και το δέχεται» (vid)

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Άγγλος διαιτητής Τζέιμς Άντκοκ, ο οποίος μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό όπου και ανέφερε πως είναι πλέον ομοφυλόφιλος κάτι που πλέον όλοι το γνωρίζουν και το αποδέχονται.

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Άγγλος διαιτητής Τζέιμς Άντκοκ, ο οποίος μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό όπου και ανέφερε πως είναι πλέον ομοφυλόφιλος κάτι που πλέον όλοι το γνωρίζουν και το αποδέχονται.

Περισσότερα από 500 παιχνίδι στην διαιτητική του καριέρα, τα περισσότερα εξ αυτών στην Premier League και EFL έχει διευθύνει ο Τζέιμς Άντκοκ.

Ο ίδιος σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο BBC μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out (έξοδος από την ντουλάπα) για την σεξουαλική του κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη ημέρα, η οποία γιορτάζεται στις 11 Οκτωβρίου σε πολλές χώρες, με αφετηρία την Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών παραπέμπει στη μεγάλη Εθνική Πορεία των γκέι για τα δικαιώματά τους προς την Ουάσινγκτον (11/10/1987) και αναφέρεται στην αποδοχή και γνωστοποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού ή και της ταυτότητας φύλου ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου, προς την οικογένεια του, τους φίλους του αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος και απλά το δέχονται, είμαι τυχερός σε αυτό. Τώρα όλοι οι συνάδελφοί μου το γνωρίζουν. Και για να είμαι ειλικρινής, υπήρξαν συνάδελφοι που μου έλεγαν: “Είμαι περήφανος για σένα Τζέιμς, που μπόρεσες να πεις ανοιχτά ότι είσαι ομοφυλόφιλος.

Είναι απόλυτα υποστηρικτικοί και δεν αλλάζουν τον τρόπο που μου μιλούν επειδή νόμιζαν ότι ήμουν ετεροφυλόφιλος και τώρα διαπίστωσαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν χρειάζεται να φορέσω μπλουζάκι που να λέει: “Είμαι ο Τζέιμς Άντκοκ και είμαι ομοφυλόφιλος. Ο κόσμος το γνωρίζει και το αποδέχεται.

Δεν έχω δεχθεί καμία ομοφοβική συμπεριφορά και δεν έχω να σας πω μια ιστορία όπου πρέπει να καταπολεμήσω ή να ξεπεράσω. Πολλοί διαιτητές θα πιστεύουν ότι δεν μπορούν να βγουν και να μιλήσουν ανοικτά γι’ αυτό, γιατί θα επηρεάσει την εξέλιξή τους στο άθλημα. Αλλά δεν κρίνεστε από τη σεξουαλικότητά σας – και αν είστε αρκετά σίγουροι για τον εαυτό σας, θα έχετε κάθε υποστήριξη από κάθε συνάδελφο και δεν πρόκειται να σας επηρεάσει.

Για να γίνεις ομοφυλόφιλος ή όχι πρέπει να το επιλέξεις ως άτομο και όχι ως διαιτητής. Η οικογένειά μου, οι φίλοι και οι συνάδελφοί μου ήταν τόσο υποστηρικτικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην συνέντευξη του.

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button