ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η Λαμία των Play Off: Τα κίνητρα, οι ευκαιρίες και όσα έγιναν στην κανονική διάρκεια με το Big-5

Από την αρχή της σεζόν, η Λαμία αποτελούσε έκπληξη για την πορεία της σε όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας και η επιβράβευση ήρθε με την είσοδό της για πρώτη φορά στην ιστορία της στα Play Off της Stoiximan Superleague.

Η Λαμία ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα Play Off της Stoiximan Superleague και το Gazzetta αναλύει τι ομάδα θα δούμε στο μίνι πρωτάθλημα.

Από την αρχή της σεζόν, η Λαμία αποτελούσε έκπληξη για την πορεία της σε όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας και η επιβράβευση ήρθε με την είσοδό της για πρώτη φορά στην ιστορία της στα Play Off της Stoiximan Superleague.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έβαλε δύσκολα στους «μεγάλους», πήρε σημαντικές νίκες με ομάδες με τις οποίες πάλευε για την εξάδα και πλέον προετοιμάζεται για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι στο Big-5.

Το Gazzetta βάζει κάτω τα δεδομένα και σας παρουσιάζει τα κίνητρα της ομάδας της Φθιώτιδας, που ποντάρει στο μίνι πρωτάθλημα αλλά και που υστερεί.

Τι έκανε κόντρα στο Big-5 στην κανονική διάρκεια

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Λαμία αποδείχθηκε κακός… μπέλας για κάποιες ομάδες του Big-5 καθώς δυσκόλεψε τόσο εντός όσο και εκτός έδρας τις προσπάθειες των «μεγάλων». Συγκεκριμένα σε αυτά τα δέκα ματς, μέτρησε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες.

Κέρδισε με 1-0 τον Άρη στη 2η αγωνιστική, έχοντας ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ ενώ με το ίδιο αποτέλεσμα, νίκησε και τον Ολυμπιακό στην 16η αγωνιστική.

Με το ίδιο σκορ (2-2) πήρε ισοπαλίες τόσο στην έδρα του Άρη για την 15η αγωνιστική όσο και στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού για την 23η αγωνιστική, κόβοντας σημαντικούς βαθμούς από τις συγκεκριμένες ομάδες.

Ακόμα και στις ήττες, αν εξαιρέσουμε τα εκτός έδρας ματς με Ολυμπιακό (4-0), ΑΕΚ (3-0) και ΠΑΟΚ (3-0), η Λαμία δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τόσο τον Παναθηναϊκό στην έδρα της (2-1 με γκολ του Σπόραρ στο 90′) όσο και τον ΠΑΟΚ (2-0 με το σκορ στο 0-0 μέχρι το 71′).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με τις ομάδες του Big – 5…

  • Λαμία – Άρης 1-0
  • Άρης – Λαμία 2-2
  • Ολυμπιακός – Λαμία 4-0
  • Λαμία – Ολυμπιακός 1-0
  • ΑΕΚ – Λαμία 3-0
  • Λαμία – ΑΕΚ 1-3
  • ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0
  • Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2
  • Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2
  • Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2

Οι «αντί-Καρλίτος» του ρόστερ

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της Λαμίας σε αυτά τα 26 ματς, ήταν αναμφίβολα ο Καρλίτος. Ο 33χρονος φορ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή του κλαμπ το περασμένο καλοκαίρι και εκείνος το μετέτρεψε σε 10 γκολ και 5 ασίστ στην κανονική διάρκεια, οδηγώντας την ομάδα στα Play Off.

Το… κερασάκι ήταν οι 300.000 ευρώ που έβαλε στα ταμεία της η Λαμία μετά την πώληση του Ισπανού στράικερ στην Αστάνα, αφήνοντας τον αριθμό «10» κενό για το μίνι πρωτάθλημα. Αυτό θα κάνει τον Λεωνίδα Βόκολο να κοιτάξει τις επιλογές που έχει ήδη στο ρόστερ για την επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Φλοσάρντ Μάλτσι θα πάρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, δείχνοντας ένα αρκετά καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής, καθώς έχει τέσσερα γκολ σε 15 συμμετοχές και 539 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Τσούκαλος είναι επίσης μία περίπτωση που μπορεί να προσφέρει λύση στο επιθετικό σκέλος αλλά και οι πιο νέοι παίκτες όπως ο 22χρονος Τόσιο Λέικ, ο 18χρονος Βασίλης Κοντονίκος και ο 24χρονος Αλέξανδρος Τερεζίου.

Η ατάκα του Βόκολου, μαρτυρά τα κίνητρα της ομάδας

Όπως αναφέραμε, ο πρώτος στόχος της σεζόν για τη Λαμία ήταν η άνετη παραμονή στην κατηγορία και όχι το περσινό θρίλερ της Νίκαιας. Η είσοδος στα Play Off ολοκλήρωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό το target, ωστόσο η χρονιά δεν σταματά εκεί.

«Δεν θα γίνουμε σάκος του μποξ για κανέναν» είχε πει ο Λεωνίδας Βόκολος μετά την ισοπαλία στην έδρα του Παναθηναϊκού (όπου η Λαμία θα μπορούσε να φύγει και με το διπλό), κάτι που… φωτογράφισε τα κίνητρα του κλαμπ στο μίνι πρωτάθλημα.

Η Λαμία δεν έχει βάλει φρένο στη σεζόν αλλά θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε αυτή τη σειρά αγώνων απέναντι στους μεγάλους του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει την ευκαιρία και να δει κάποια πρόσωπα παραπάνω από ότι μέσα στη σεζόν και να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία τα οποία έχει στο μυαλό του. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και οι παίκτες που θα πάρουν παραπάνω ευκαιρίες ώστε να αποδείξουν την αξία τους.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button